You are here: Beginpagina > San Francisco > San Francisco, dag twee!

San Francisco, dag twee!

Maandagmiddag 16.00 uur, Nederlandse tijd; we werden wakker. Bij ons was het gewoon 7 uur ’s ochtends, tijd om op te staan. Gewapend met een lange broek ging iedereen naar het ontbijt, dat was bij het koffiewinkeltje ernaast.

Een bakje fruit bij het ontbijt was een welkome afwisseling: eindelijk! Meestal hadden we donuts met jam en koffie. Na.het ontbijt gingen we richting de Golden Gate Bridge, via Twin Peaks.

Twin Peaks biedt een formidabel uitzicht over de stad. Tijdens het foto’s maken zagen we dat een grote wolk zeemist de stad binnentrok. Snel gingen we via Golden Gate Park naar de Golden Gate Bridge. Toen we daar aan kwamen was er niets meer te zien, de zeemist beperkte het uitzicht behoorlijk. Hoewel het er gaaf uit zag was er weinig te zien. We zijn de brug maar opgelopen, wat een kunstwerk! De brug trilt gigantisch onder de grote hoeveelheid verkeer die elke minuut passeert.

Verder de stad in. Waar in Rio de Janeiro de huisjes tegen de heuvel krottenwijken zijn, zijn deze huizen in San Francisco juist voor de rijke mensen! Ook is San Fancisco erg milieuvriendelijk en zoals South Park al zei zijn ze ook goed voor de daklozen. Die zijn er heel erg veel, ook dicht bij het hotel. Het aantal is van 12.000 al afgenomen naar 8.000, maar dat is nog steeds veel natuurlijk.

Na een fijne boottocht, waarvan de foto’s in het album staan, hebben we de meest gekronkelde straat ter wereld gelopen, die kun je ook op de foto bekijken bij deze post. Om er te komen moesten we nog een behoorlijke klim maken. Menig loopband op de sportschool is er niets bij, zonder overdrijven!

Begin van de avond zijn we langs Mels dine-in gegaan, een erg leuk restaurantje waar we het simpele recept gevraagd hebben voor de lemonade. Einde van de avond zijn we langs The Cheesecake Factory gegaan, waar we naartoe zijn geloodst door onze personal guide Hilton. Ons toetje was bijna weer een maaltijd, veel te veel slagroom maar het ijs was lekker! De dag was ten einde..

image
image

3.828 reacties op “San Francisco, dag twee!”

  1. Erwin schreef:

    Kun je dat eens toelichten? Eerst 12000 zwervers en na jullie 8000. Wil je zeggen dat jullie 4000 zwervers opgeruimd hebben?