You are here: Beginpagina > San Francisco > San Francisco

San Francisco

Na een redelijk goeie vlucht (op wat turbulentie na) kwamen we aan op het vliegveld van San Francisco. We waren nog ver van San Francisco bleek, want de SuperShuttle moest nog een flink half uur rijden voordat het ons bij het hotel hadden afgezet.

Ons offer om om 4 uur op te staan had zijn vruchten afgeworpen. Om 14.15 konden we al inchecken in het hotel. De kamers waren luxe uitgevoerd, helaas konden we dat niet zeggen van de muren. De kamers waren wat gehorig en warm, de airco stond machteloos.

Bij het binnenrijden vam San Francisco, de hippiestad van de westkust, hadden we al goed opgelet. Ons hotel zat dichtbij een belangrijk plein van de stad, Union Square. Met dichtbij bedoel ik zo’n 600 meter lopen. Voor zo’n wereldstad is dat echt peanuts, zoals de Amerikanen (en tegenwoordig ook veel Nederlanders) zeggen. We zijn die middag eens even flink dat gedeelte van de stad gaan verkennen want dat kon goed te voet.

Wat ons opviel waren de electrische trollies en de cable cars. Later zouden we horen dat dit kwam omdat San Francisco zo milieubewust is. De cable car sleept zich voort aa n een grijpbare kabel die constant door de hele stad loopt. We kunnen dit wel eens “in ’t echt” uitleggen als je wilt weten hoe dit zit.

Ja! Daar was een winkeltje met Frozen Yoghurt, ook iets dat we wilden proberen. Kijk naar de foto voor wat we zo’n beetje gehad hebben. Het is eigenlijk zoiets als softijs. Wij hebben er in ieder geval van genoten…

We kwamen veel grote winkels tegen waaronder de trootste Ferrari Store ter wereld en ook mega gebouwen gan Macy’s, een enorme modeketen. Na een hele tijd te hebben rondgedoold in de stad zijn we een eettentje op gaan zoeken. Een stuk voorbij de South Bay Bridge vonden we een gezellig restaurantje waar we wat eten bestelden. Hier (pas) kwamen we in aanraking met lemonade, zelfgemaakte limonade. Dat gaan we thuis ook eens proberen.

Omdat we vandaag in totaal 3 uur terug gegaan waren in de tijd en om 4 uur waren opgestaan hadden we een aardig lange dag. Na een dag van 22 uur besloten we maar om naar huis te gaan in plaats van nog een biertje te gaan drinken. Uiteindelijk heeft de dag zo’n 23 uur geduurd en zijn we maar eens gaan slapen, morgen gaan we de nieuwe reisleider ontmoeten..

image

4.145 reacties op “San Francisco”

 1. tiny schreef:

  ananas en kiwi????????

 2. Hendrik schreef:

  haha toch nog een tik overgehouden aan Londen?

  * ik zag twee squirrels Arjan *

 3. Ester schreef:

  Macy’s? Frozen Yoghurt! oooh meen, volgende keer ga ik mee! enjoy a lot beebs!

 4. tiny schreef:

  Hoi Jeroen en Bert,

  Nou weer heel wat gezien lazen we.
  Bij de boom op de foto zal ieder groot mens zich echt wel klein voelen.
  Hier is verder alles goed,we zien jullie mail of verhalen wel weer verschijnen.
  Nog heel veel plezier de komende dagen.

  Greetz from Black Lake City

 5. j...m schreef:

  en allebei al `n nieuwe HTC gekocht???????????hahaha

 6. tiny schreef:

  eentje nog maar bert ???

 7. Erwin schreef:

  Hmm zijn jullie nog hippie bolwerken tegen Gekomen dan. En zijnn ze nu stuk muha