You are here: Beginpagina > Washington DC > Here we are, Mr. President!

Here we are, Mr. President!

image

Het heeft even geduurd voordat we er waren voordat we eindelijk konden bloggen over Washington, maar hier zijn we dan. Op het moment van schrijven zitten we op Salt Lake City Airport te wachten tot we opstijgen.

Goh, dat ontbijt in Niagara.. Pannekoekjes, das zeker Amerikaans. En dat in Canada.. Na een goed ontbijt zijn we dus de bus weer ingestapt op weg naar Washington D.C.! De reis opzich nam een hele dag in beslag maar was niet vervelend. Onze gids gaf constant informatie over de regio of gewoon wat random America-facts. Onderweg hebben we een authentieke truckstop gezien, erg leuk en de koffie was goed. Daarna gingen we een (kort) bezoekje brengen aan de Amish.

Het is voor ons bijna niet te bevatten hoe deze mensen leven. Ze maken alleen gebruik van technologie als het niet anders kan. Wel zijn deze mensen heel hartelijk en maken ze erg lekkere dingen. Bert had een heerlijk vers koekje en ik lekkere gedroogde ananas gekocht.

Door naar Washington, door Baltimore. Na de citytour werden we naar het hotel gebracht. We hadden natuurlijk slechts een paar dingen vanuit de bus gezien. De volgende dag zouden we die zelf gaan bezoeken. ’s Avonds zijn we naar een kroegje gegaan om Heineken te drinken, geserveerd door mooie dames.

Wel moesten we door het onweer terug, wat eigenlijk erg gaaf was! Het regent hard in Washington, en zo dondert het ook. Met het flitsen en overvliegende vliegtuigen was het plaatje compleet. Het was net een filmscene uit een stadsfilm.

De volgende dag hebben we heel veel dingen in Washington D.C. bekeken, bijna alles had te maken met het begin van het land. Ook zijn we langs het Witte Huis gegaan. We hadden een paar mensen beloofd Obama de groeten te doen. Hij was helaas niet thuis, dus dat is niet gelukt.. Na de tour hadden we zelf even tijd. We hebben het Aerospace Museum bekeken en daarna het FBI gebouw. Helaas doen ze al een tijdje geen rondleidingen meer.

In de avond hebben we lekker gegeten bij een restaurantje in Georgetown, de elite-buurt van Washington. Daarna zijn we, voor ons doen, vrij op tijd gaan slapen want om 4 uur zou de wekker alweer gaan..

Inmiddels zijn we aangekomen in San Francisco! We zijn teruggegaan in de tijd, 3 uur. Morgen zien we een paar oude bekenden terug en komt de rest van de groep. Tot die tijd gaan wij de stad verkennen en wat eten.

Mensen, doe rustig aan, daar aan de andere kant van de Grote Plas. Het tijdsverschil is nu 9 uur met jullie. Maakt het wat lastiger met berichtjes maar dat komt wel goed. Tot snel iedereen!!

image

4.824 reacties op “Here we are, Mr. President!”

 1. janny en natuurlijk ook andré schreef:

  Hallo Jeroen en Bert

  Hoorde van jullie ma dat jullie al een week in de us zitten, en dat jullie een blog bijhouden, waarop we alles konden lezen. Dus was ik even nieuwsgierig hoe jullie het daar hebben. Leuk hoor dat iedereen dat zo even kan meebeleven wat jullie daar allemaal doen, en dat is nogal wat. Jullie zien daar wel veel of niet. Waarschijnlijk na de vakantie echt nog vakantie houden om uit te rusten!!!! Het is daar wel een hele belevenis of niet? De foto’s zijn ook mooi, Bert is door de jaren nog niet echt veel veranderd als die op de foto wordt gezet ( vingers en zo in de lucht ha ha).

  Nog een mooie week daar in Amerika, en wij kijken nog wel eventjes mee deze week.

  groetjes André en Janny

  • Jeroen schreef:

   Leuk dat jullie ook meelezen! Het bevalt ons erg goed hier en we proberen dat een beetje over te brengen hier. We zullen snel weer nieuwe verhaaltkes online zetten

 2. Arjan schreef:

  Hoezo is 9 uur verschil lastig met berichtjes? Is het stroom daar ’s nachts op ofzo? tjonge jonge 😛

 3. Wilco schreef:

  Damn, erg gaaf hoor zo’n rondreis.
  Gaan jullie nog naar Alcatraz?

  • Jeroen schreef:

   Dat was helaas niet mogelijk, moest je ver van tevoren regelen. Hoorden we pas op de volledige dag in San Francisco. We hadden er niet aan gedacht. We hebben het wel van redelijk dichtbij gezien. Helaas lijkt het alsof de foto’s daarvan niet op mijn telefoon staan.. Alle foto’s van San Francisco missen dus we zullen die blog zonder foto’s doen..

   Alcatraz is inmiddels wel helemaal verlaten en de enige vorm van leven zijn een select groepje toeristen die af en toe over het eiland worden rondgelaten.

   • Jeroen schreef:

    Oh twee foto’s heb ik wel geupload schijnbaar, staan in het fotoalbum. Eentje is van Alcatraz, dichterbij kwamen we niet.

 4. marja schreef:

  hallo jongs
  we hebben `n mooie dag gehad liggen nu op bed 2.50 uur
  groetn van us

 5. Hendrik schreef:

  dat is idd nog een eindje zwemmen 😉

 6. anneke hoogenberg schreef:

  Ha, black lake city boys.

  Ik kan wel jaloers op jullie worden als ik al die foto’s zie.
  Wil er zo weer naar toe, wat een prachtig land. Gaan jullie ook nog langs de kust naar L A.
  Nou ik wens jullie nog veel plezier en blijven jullie volgen.
  Anneke ,Leo en de rest.